Tillhör du den skara människor som fullkomligt älskar vackra inredningsdetaljer i hemmet? Det är inte konstigt med tanke på hur mycket en vacker inredning kan förhöja stämningen. Oftast krävs det inte mycket för att lyfta ett rum i hemmet.

Vackert husGrundkravet är dock att den befintliga inredningen inte är katastrofal, och att inte allt för många ingrepp krävs för att skapa den eftersökta stämningen. Men om exempelvis väggarna, golvet och en stor del av möblemanget redan är tilltalande så kan man börja jobba lite mer med detaljer. Vackra och intressanta tavlor är alltid uppskattat. Är tavlan oerhört detaljrik eller händelserik kan man vila blicken och njuta av en tavla länge. Blommor och växter ger alltid sprudlande liv så passa därför på att dessutom välja tjusiga krukor som går i linje med eller bryter av rummets övriga inredning.

En oerhört viktig inredningsdetalj är lampor. Ljuset påverkar väsentligt hur vi uppfattar ett rum. Ljusinredningen anpassas efter om rummet exempelvis ska vara dunkelt mysigt eller mycket ljust. Det man bör ha i åtanke när man ägnar sig åt ljusinredning är att även det naturliga ljuset kommer påverka rummets karaktär. Stora öppna fönster i ett rum med ljusa väggar ger naturligt ett ljusare rum. Det gäller att experimentera sig fram till den eftersökta stämningen.