Många tycker att vardagsrummet är husets viktigaste rum. Det är ofta där man tillbringar kvällarna med familjen och trevliga stunder med gästerna. Vardagsrummet är det rum, tillsammans med köket, där vi svenskar umgås mest.

Eftersom vi ibland är många som umgås i vardagsrummet kan det lätt bli rörigt med många viljor som kommer till uttryck. Det kan vara bra att undvika att ha alltför många möbler och småsaker i ditt vardagsrum. Försök att tänka på att det ska vara lättstädat när du inreder det, på så vis drar du dig aldrig för att röja när det behövs. För att skapa en röd tråd i inredningen kan det vara bra att utgå från en favoritmöbel och sedan försöka anpassa samma stil till de andra möblerna. Hus&Hem ger några bra tips om detta.

Soffan sätter stilen

Soffan brukar vara vardagsrummets huvudpunkt. Det är där vi sitter tillsammans och tittar på TV eller myser. Det kan vara bra att utgå från den och sedan anpassa samma stil till de andra möblerna. Behöver ni en eller flera soffor? Får allt ni vill ha plats? Bör soffgruppen vara lätt att flytta på och förändra med ny klädsel till exempel? Om du söker på nätet kan du hitta många fina soffor och fåtöljer. Både små och tvåsitsiga, som Ami i grått från Brunstad och stora byggbara som Choice från Violante. Tänk igenom valet av soffan ordentligt innan du köper den.

Om ni tycker om förändring och vardagsrummet tillåter ommöblering kan det vara bra med en grupp med flera olika beståndsdelar. Är ni däremot en stor familj med litet utrymme så är en stor, byggbar soffa som Choice det givna valet. Här får maximal komfort och enkelhet gå före möjligheten till ständig förändring.

Våga gärna använda lite färg i vardagsrummet. Färger uttrycker din personlighet. Man kan låta soffans färg spegla sig i gardiner, mattor och kanske till och med tavlor. På så sätt skapar du ett unikt och inbjudande rum.