Har du plats över i hemmet kan det vara spännande att inreda ett ”nyttorum”. Varför inte investera i ett eget träningsrum?

Vill du hålla dig i bra form men känner att tiden eller pengarna inte riktigt räcker till att åka iväg till gymmet? Eller drar du dig för att börja träna för att du känner dig obekväm bland alla främmande vältränade människor på gymmet?

privat-gymInvestera då istället i ett hemmagym så att du kan träna precis när du vill och har tid. Hemmagymmet är en utmärkt investering för resten av livet och kan användas av hela familjen. Det behöver inte vara så kostsamt att skapa ett hemmagym. Satsa på att köpa de allra nödvändigaste redskapen till att börja med. På så sätt kommer du igång med din träning. Resten av redskapen går att köpa vid senare tillfällen och det finns alltid ny spännande utrustning att investera i för den träningsintresserade.

Beroende på vilken typ av träning du funderar på att utöva så kan behovet av utrymme och redskap variera. En sajt med bra redskap till bra priser är http://gymkompaniet.se/. Fundera ut vilka kroppsdelar du vill träna och anpassa dina redskap utefter ditt behov. Vanliga redskap som ofta återfinns i hemmagym är hantlar, kettlebells och pilatesbollen. Med dessa medel kan du träna upp många viktiga muskler i din kropp. En stång för pull ups är också populärt i hemmagymmet. Med stången kan man dessutom stretcha ut rygg och armar. Löpband och motionscykel tar upp mycket plats så ett tips är att springa och cykla ute i naturen istället.

Om möjligt rekommenderas det att skaffa mjuka golvmattor som är speciellt utformade för gym, men det går lika bra att använda en yogamatta eller liknande för mjukare underlag under fötterna. Fundera även på luftflödet i rummet. Har du möjlighet att installera luftkonditionering? Att luften är fräsch och syrerik är mycket viktigt när du tränar. Sätt upp en spegel i rummet så att du kan se att du utför övningarna rätt. Håll träningsrummet snyggt och städat så att det alltid ser inbjudande ut för ökad träningsmotivation.