Vilket är det viktigaste rummet i hemmet? En del skulle svara köket eftersom de älskar att laga mat och att samlas vid middagsbordet tillsammans efter en skol- och arbetsdag. Samtidigt är det inte lika roligt att diska och städa undan efter maten så köket kanske bara är favoritrummet fram till att middagen är slut.

Andra skulle säga kontoret. Oavsett om man jobbar hemifrån eller inte så har många ett litet kontor där datorn är placerad och hemmets viktigaste pappersarkiv finns. Det är ett viktigt rum med tanke på försäkringar och andra viktiga papper.

Men vänder man på frågan så blir svaret ett annat. Vad är viktigast i livet? Många skulle svara att det är att få behålla hälsan och att nära och kära ska må bra. Utgår man från det så är träningsrummet viktigast. Genom att hålla igång med hemmagym, roddmaskinen eller löpbandet bygger man en långsiktig hälsa och ett bättre mående.

Utgår man från det är det viktigaste rummet där man tränar. En del inreder hela träningsrum men det är vanligare att man har promenadbandet under soffan för att kunna dra fram det framför TV:n när man ska träna.

Så husets viktigaste rum kanske är där man tränar. Det är iallafall det viktagsate ur ett hälsoperspektiv.