Hur mycket man än satsar på fina nya möbler och härlig inredning så betyder det ingenting om hemmet inte även efter ommöbleringen fortsätter hålla sig i samma fina och fräscha skick. Hur gör man då för att förenkla renlighets och uppehållsrutinerna i ett hem?

Ta in hjälp

Det utan tvekan enklaste sättet att hålla sitt hem rent är att ta in städhjälp. Detta behöver idag inte vara speciellt kostsamt tack vare de skatteavdrag man kan få vid hushållsnära tjänster. För att snabbt ge ett hum om vad det kan kosta för just dig kan man besöka Assista privats tabell där man baserat på arbetstiden per besök snabbt får en prisuppskattning.

Exakt vad städningen kostar beror i slutändan helt på vad man vill ha hjälp med. Om man inte betalar extra för det ingår inte vardagliga saker så som att plocka rent ytor, sådant förutsätter städfirman skall vara klart.

Skapa rutiner

Oavsett om man själv skall göra veckostädningen eller om man hyr ut den så är det viktigt att man skapar bra städrutiner. Detta kan handla om så grundläggande saker så som att torka rent bord och bänkytor eller att plocka bort saker som inte är där de hör hemma.

Dagligt småplock

Mycket av de dagliga småplocket bör man göra vana av att agera på så snart man märker att det behöver göras. Detta gör att arbetet inte hinner byggas upp till nivåer som gör att man gärna skjuter på det ännu mer. Exempel på områden där detta är viktigt hittar vi vid disken, torkning av bord, bänkar och maskiner, sopning och att gå ut med soporna.