Att tillsätta den rätta färgen kan förändra mycket. Med några penseldrag kan du göra stor skillnad i ett rum och tillsammans med en duktig målare går det att få till underverk på nolltid.

Populära färger

Villatidningen skriver om de rätta färgerna att satsa på inför hösten. Det handlar först och främst om vilken typ av karaktär du vill sätta på det aktuella rummet. Något intressant tidningen förespråkar är att se över vilka typer av färger du hade omkring dig när du var barn. Genom att byta till samma slags färger och toner kan man få ett nytt och avslappnat rum med en personlig stil som samtidigt ger en glada minnen från barndomen.

Annars kan man följa de färger som är stora i höst. Det handlar bland annat om grönt i lite mörkare nyanser. Den färgen har mycket att säga oss människor, den får oss att slappna av och den ger oss energi precis som naturen gör. Kornblå är också en vinnare bland färger just nu. Fyll dina väggar med denna vackra färg för att få ett personligare hem. Du kan också satsa på att måla om rummet i vitt. Gärna i en nyans åt äggskalsfärgen, då färgen gärna får ha lite gråa toner.

Professionell hjälp

Ibland kan det vara svårt att få till den rätta nyansen. Innan man börjar måla bör man därför känna till den rätta tekniken – var någonstans man ska börja och hur mycket färg det ska vara på penseln. Vill man kan man alltid ta hjälp av experter, som Måleri Väst, för att resultatet ska bli så bra som möjligt.

Rummets karaktär kan förändras förvånansvärt mycket genom att bara byta färg på väggarna. Med få handlingar kan det aktuella rummet få ett riktigt ansiktslyft som får dig att njuta ännu mer av att komma hem.