Det här med prylar, prydnader och annat trevligt i hemmet är något vi aldrig kan få nog av. Men visst finns det en del prylar vi skulle kunna leva utan om det vore nödvändigt. Vi tänkte här skriva några rader om prylar i hemmet som om de inte är onödiga, åtminstone är mest för vår bekvämlighet och lyx.

Kolsyremaskin (Sodastreamer)

luxury-homeVår kanske största favorit bland de ”onödiga” prylarna är kolsyremaskinen eller sodastreamer som det också kallas. Med denna kan du kolsyra ditt eget vatten och eventuellt smaksätta efter eget behag. Perfekt för oss som annars brukade köpa hem litervis av kolsyrat vatten. Men nog är det en bekvämlighetsdetalj som vi inte MÅSTE ha, utan har skapat oss ett behov av.

Elektrisk carport 

Har du bil och garage? Då kanske du vet vad en carport är. Det är alltså porten som du öppnar till garaget när bilen ska köras in i garaget. Bekvämlighetsdetaljen här handlar om att det går att ha en slags dosa i bilen som du trycker på för att öppna porten – och behöver således inte gå ur bilen för att öppna porten med handkraft. Perfekt när det regnar och snöar, ellerhur?

Elhiss i sängen

Ibland ligger man kanske i sängen och tittar på tv, men efter ett tag kan man ju få ont i nacken! Då behöver man givetvis något som kan hjälpa till och stödja upp nacken. För att göra det så trycker du på knappen så att sängen fälls upp och mer ser ut som en solstol än som en säng – vips så är nackens läge mycket bekvämare än innan. En riktigt härlig bekvämlighetsdetalj!